Heereweg 238

LISSE

verhuurd

ALGEMENE INFORMATIE
Het betreft hier een horeca-/winkelpand met zelfstandig bereikbare bovenwoning gelegen op 't Vierkant, hét horecaplein van Lisse. Het horeca-/winkelpand is vrij van huur beschikbaar en is voorzien van een systeemplafond met verlichtingsarmaturen, een tegelvloer, vloerverwarming, dames- en herentoilet, keuken met achterom en een ventilatie-afzuigsysteem. Er is een volledige horeca-inventaris aanwezig; waaronder meubilair, een bar en een volledig ingerichte keuken. Een inventarislijst is via ons kantoor verkrijgbaar, er is hiervoor een overnamesom van € 30.000,00 exclusief btw vastgesteld. De vrije hoogte is circa 2,55 meter, de frontbreedte circa 5,5 meter. Direct voor het object ligt een ruim terras op gemeentegrond, hiervoor is precariorecht verschuldigd.

Het bovengelegen appartement bevindt zich op dit moment in verhuurde staat en is op de 1e verdieping voorzien van een woonkamer, keuken, badkamer met douche en toilet en een slaapkamer. Een 2e slaapkamer bevindt zich op de 2e verdieping onder de schuine kap. Huurder van het appartement heeft aangegeven per 1 maart 2024 onder voorbehoud de huur op te willen zeggen, vanaf dat moment is het gehele object vrij van huur beschikbaar.

Er is voor het gehele object een CV-installatie en en meterkast aanwezig. De CV-installatie bevindt zich op de verdieping en de meterkast bevindt zich op de begane grond.

Dit object wordt in zijn geheel te koop aangeboden. Het is echter ook mogelijk om het gehele object of alleen de horeca-/winkelruimte op de begane grond te huren.

LOCATIE
Het geheel ligt midden in het gezellige en bruisende Dorpshart van Lisse met in de nabije omgeving diverse restaurants, supermarkten, diverse landelijke winkelketens en diverse lokale speciaalzaken. Verspreid in het centrum zijn er ruime gratis parkeergelegenheden.

OPPERVLAKTEN
Circa 160m² horeca-/winkelruimte begane grond.
Circa 73m² appartement gelegen op de 1e en 2e verdieping.

KADASTRALE GEGEVENS
Gemeente Lisse, sectie C, nummer 1922.

BESTEMMING
Bestemming gemengde doeleinden, bron: Ruimtelijke Plannen. De voor gemengd aangewezen gronden zijn onder andere bestemd voor lichte horecabedrijven (categorie 1), woningen (eerste verdieping), detailhandel, dienstverlening (uitsluitend begane grond), kantoor, maatschappelijke voorzieningen (uitsluitend begane grond). Tevens is er sprake van een gebiedsaanduiding als wro-zone wijzigingsgebied, waarmee de gemeente onder voorwaarden medewerking kan verlenen tot wijziging van het bestemmingsplan naar bijvoorbeeld horeca categorie 2. Voor alle actuele bestemmingsplannen kijkt u op ruimtelijkeplannen.nl. Bij vragen hierover adviseren wij u contact op te nemen met de betreffende gemeente.

AANVAARDING
Oplevering en aanvaarding vindt plaats in onderling overleg met onze opdrachtgever.

VRAAGPRIJS
De vraagprijs voor het geheel bedraagt € 595.000,00 kosten koper exclusief btw, waarbij wij er van uit gaan dat het gehele object - onder voorbehoud van opzegging van de huurovereenkomst door huurder van het appartement - vrij van huur zal worden opgeleverd. Op de horeca-inventaris is een overnamesom van € 30.000,00 exclusief btw van toepassing.

HUURPRIJS
Het is tevens mogelijk om alleen de horeca-/winkelruimte op de begane grond te huren. De huurprijs hiervoor bedraagt € 34.500,00 exclusief btw per jaar. Overname van de horeca-inventaris is hier ook van toepassing voor een overnamesom van € 30.000,00 exclusief btw.

De huurprijs bij huur van het gehele object is op aanvraag via ons kantoor verkrijgbaar.

HUURTERMIJN
Vijf jaar en vijf optie jaren. Een afwijkende termijn is bespreekbaar.

HUURPRIJSAANPASSING
Jaarlijks, op basis van de wijziging van het maandprijsindexcijfer volgens de consumentenprijsindex reeks CPI alle huishoudens 2015 = 100, gepubliceerd door het CBS.

OMZETBELASTING
De huurprijs wordt belast met de geldende omzetbelasting. Huurder en verhuurder opteren voor een btw belaste verhuur. Indien op basis van de nieuwe btw wetgevingsvoorstelling huurder niet aan het criterium “meer dan 90% btw belaste prestaties verricht” voldoet, en zodoende het verzoek om btw belaste verhuur niet geaccepteerd wordt, dan zal de huurprijs worden verhoogd met een nader door verhuurder vast te stellen percentage.

BETALINGEN
Per kwartaal vooruit.

ZEKERHEIDSSTELLING
Bankgarantie of waarborgsom ter grootte van drie maanden huur met btw.

OVERIGE CONDITIES
Huurovereenkomst op basis van het standaard model van de Raad voor Onroerende Zaken - ROZ.

INTERESSE?
Voor het maken van een bezichtigingsafspraak kunt u contact met ons opnemen. Als u na bezichtiging interesse heeft in dit pand dan kunt u ons een koop- danwel huurvoorstel doen toekomen. Dit voorstel dient te voldoen aan de volgende criteria:
- Omschrijving wie u bent en wat u doet.
- Bij koop: bieding en de gewenste overdrachtsdatum.
- Bij huur: huurprijs, ingangsdatum en contracttermijn
- Aanvullende informatie, zoals uw website en Kvk nummer, is altijd welkom.

BIJZONDERHEDEN
- Elke transactie behoeft de nadrukkelijke goedkeuring van de eigenaar.
- Er is geen NEN2580 meetrapport aanwezig. Verkoper/verhuurder danwel Mens Makelaars aanvaarden geen aansprakelijkheid voor afwijkingen in de opgegeven maten cq. plattegrond. Koper/huurder verklaart in de gelegenheid te zijn gesteld om de opgegeven maten te controleren.
- Mocht er door bemiddeling van Mens Bedrijfsmakelaardij B.V. voor dit object een transactie tot stand worden gebracht, dan zult u als koper/huurder ons hiervoor geen kosten of courtage verschuldigd zijn.
- Als makelaar zijn wij verplicht om in het kader van de Wet ter voorkoming van Witwassen en Financiering Terrorisme (Wwft) een cliëntonderzoek uit te voeren.
- De vermelde informatie is van algemene aard en is niet meer dan een uitnodiging om in onderhandeling te treden. Aan de inhoud van deze informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Overdracht

Vraagprijs
€ 595.000,- k.k.
Huurprijs
verhuurd
Status
verhuurd
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Hoofdbestemming
horeca
Bouwjaar
1935

Oppervlakten en inhoud

Perceeloppervlakte
206 m²

Buitenruimte

Ligging
Winkelgebied stadscentrum